Agroturystyka i my

Słuchacze Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego  - Turystyka Wiejska, przygotowują się do prowadzenia gospodarstwa agroturystycznego. Oprócz wiedzy teoretycznej zostały zorganizowane zajęcia terenowe, by praktycznie zmierzyć się z żywieniem turystów oraz przygotowaniem im miejsca noclegowego.

Ćwiczenia związane z wykonywaniem usług żywieniowych i noclegowych wykonali fantastycznie. Rewelacyjnie poradzili sobie w kuchni i pokoju hotelowym. Zajęcia te pozwoliły na przygotowanie pysznej pizzy w różnych wariantach oraz wspaniałego ciasta. Nie zabrakło też parzenia kawy, herbaty i drinków bezalkoholowych oczywiście oraz degustacji. Po ciężkiej pracy w kuchni przyszła pora na zapoznanie się  z sekretami hotelu i… ścielenie łóżek. Było wiele radości, a przekazana praktycznie  wiedza, zapewne pozostanie na dłużej. To prawdziwa przyjemność pracować z tymi ludźmi.